Om oss

Vår historie

Christian Backer fra tettstedet Flisa er opphavsmannen til den revolusjonerende Backer- prosessen. Som et resultat av denne prosessen fikk verden en ny oppvarmingsløsning som var lett å tilpasse de forskjellige behov innen både husholdning og industri – det såkalte Backer- elementet.

Den grunnleggende og unike idéen fikk navnet Backer-prosessen. Grunnpatentet er fra 1921 og har kontinuerlig blitt komplettert og foredlet med en rekke oppfølgingspatenter. Christian Backers mål var å utvikle et produkt som kunne brukes som et varmeelement i en elektrisk kokeplate. Hans idé var at den elektriske kokeplaten skulle bli et alternativ til gass- og vedkomfyren.

Historien viser at varmeelementet kunne brukes til mye mer enn bare den elektriske kokeplaten, og dette har Norske Backer spesialisert seg på.


Norske Backer i dag

I dag holder Norske Backer til i spesialbygde produksjonslokaler på SIVA Industriområde i Kongsvinger. Her har vi all vår produksjon og drift. Vår ekspertise er skreddersydde elektriske oppvarmingsløsninger tilpasset kundenes behov. Vi har generell og høy kompetanse innen produksjon av elektriske varmeelementer, og er i tillegg sertifisert for eksplosjonssikre produkter til blant annet olje- og gass industrien. Relasjonen med de fleste kunder er langvarig, og vi er ofte delaktige i kundenes utviklingsarbeid. Vi har et stort fokus på å tilby skreddersydde løsninger av høy kvalitet og med lang holdbarhet, optimalisert for å dekke kundenes oppvarmingsbehov. Vi produserer også et utvalg av typiske standardprodukter til blant annet VVS- og ventilasjonsbransjen.

Det er per i dag 59 ansatte i Norske Backer som er fordelt på mekanisk avdeling, produksjon, salg og administrasjon. Vi har også en salgsavdeling i Moss.

Norske Backer er en del av Backer-gruppen som har hovedkontor i Sösdala i Sverige. Backer-gruppen er eid av Nibe Elements som inngår i konsernet Nibe Industrier. Se www.nibe.com for mer informasjon.

Forretningsidé og visjon

Vi har fornyet og oppdatert vår forretningside.

Vår nye forretningside er mer tilpasset dagens drift og er utviklet som en pekepinn for hvordan vi skal nå vår nye visjon, og er som følger:

«Norske Backer skal levere både skreddersydde og standardiserte produkter og komponenter for elektrisk oppvarming, for å tilfredsstille kundenes behov og ønsker. Vi leverer holdbare produkter av høy kvalitet, utviklet ved hjelp av lang erfaring og høy kompetanse. Gjennom vårt prosjekt Backer Switch ønsker vi også å hjelpe andre virksomheter med overgangen til bruk av fornybar energi fremfor fossilt. Våre største kunder tilhører hovedsakelig ulike former for prosessindustri, maritimt og olje- og gassindustrien.»


Vi har endret vårt ønske og formål, og har i den sammenheng utviklet en ny visjon som skal beskrive det overordnede målet for virksomheten vår. Visjonen vår skal bidra til å gi oss et konkret mål vi ønsker å jobbe mot, som vi kan være stolte av å arbeide for. Vår nye definisjon lyder derfor som følger:

«Norske Backer skal bli markedets ledende og mest bærekraftige leverandør av skreddersydde løsninger for elektrisk oppvarming»

Sertifikater

Vi i Norske Backer er opptatt av høy kvalitet i alt vi gjør. Vi har derfor jobbet for å få sertifikater som understreker og garanterer dette i våre produkter.

Nedenfor er de sertifikatene vi har per i dag:

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
NS-EN ISO 9606
NS-EN 13585
Achilles JQS
ATEX
IECEx

Kontakt oss

Dersom du lurer på noe, men ikke vet helt hvem du skal snakke med, har spørsmål relatert til faktura eller andre henvendelser, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på:

Telefon: (+47) 62 82 88 28 
E-post: post@norskebacker.no
Adresse: Jostein Svendheims veg 8-10, NO-2212 Kongsvinger

Om du allerede vet hvem du ønsker å snakke med, finner du direkte mobilnummer nedenfor.