+47 62 82 88 28 | marked@norskebacker.no |

Fersk salgsingeniør Ida Moen Haugen

 Da Ida Moen Haugen ble ansatt i begynnelsen av august i år, økte kvinneandelen i salgsavdelingen til Norske Backer AS med 100 prosent. Den ferske salgsingeniøren forteller at hun er blitt svært godt mottatt og at det er «fryktelig mye», som hun sier, å sette seg inn i.

 -Jeg er i hvert fall det eneste kvinnelige innslaget i salgsavdelingen nå, og så vidt jeg vet, er jeg også den første. Uten at det har så mye å si, egentlig. De andre her på avdelingen er fantastisk greie og hyggelige og usedvanlig dyktige fagfolk. Jeg føler at jeg er blitt tatt imot med åpne armer, både i avdelingen og overalt ellers i bedriften, sier Ida Moen Haugen.

 

Handler om å finne den beste løsningen

Forskning viser at det er viktig å ha mangfold i en bedrift for å kunne skape et best mulig arbeidsmiljø og fremme innovasjon.

-Når man har en jevnere fordeling mellom kjønnene vil man få ulike perspektiver og erfaringer som kan bidra til å løse problemer og skape nye ideer, sier daglig leder Tom Owe Mikalsen hos Norske Backer AS.

-Vi trenger flere kvinner i industrien for å kunne være med på å påvirke både bransjen og arbeidsmiljøet. Dette vil ikke bare være til fordel for kvinner, men også for menn og for bedriften som helhet.

Akkurat det er den ferske salgsingeniøren helt enig i. Hun ser også mange likheter med sin gamle jobb som apotektekniker.

-Det handler om å løse problemer, og å finne den løsningen som passer best for hver enkelt kunde. Å også få et kvinnesyn på ting, er bare positivt. Det er fint og positivt med en blanding mellom kjønnene.

bildet viser en smilende dame i helfigur utenfor kontorlokaler

Aldri fullt utlært

Det var bærekraft- og markedsansvarlig Oda Beate Lerheim som tipset 36-åringen om den ledige stillingen og oppfordret henne til å søke.

-Jeg hadde jobbet som apotektekniker i 17 år, og blant annet hatt ansvaret for marked og logistikk i et større apotek på Kongsvinger. Jeg var klar for nye utfordringer, og siden jeg er født og oppvokst på Kongsvinger, visste jeg at det var et selskap på Siva som heter Norske Backer AS. Jeg leste meg opp litt på det de driver med, og tenkte at dette virket spennende. Jeg slang inn, som det heter, en søknad, og ble innkalt til et intervju rett før påske. Noen uker senere fikk jeg tilbud om jobben. Jeg har gledet meg hele sommeren og vært veldig spent, smiler Ida Moen Haugen, som forteller om travle dager og «fryktelig mye» å sette seg inn i.

-Det er et eget opplæringsprogram her om HMS, kvalitetssystemer og å bli kjent med bedriften. Ellers er det masse kompetanse å spille på her i avdelingen, og veldig mye learning by doing. Det tar nok noen år, men jeg leser meg opp på produkter, og er innstilt på at dette er et langsiktig prosjekt. Jeg tror dette er en bransje der en aldri blir fullt utlært.