Slik jobber vi

Dra nytte av 50 års erfaring!

Våre oppvarmingsprodukter gir høy merverdi og kombinert med måle- og styreanordninger får du komplette, intelligente løsninger. Fortell oss om dine ideer eller utfordringer, så hjelper vi deg med å finne den optimale løsningen for deg. I tillegg til å svare på spørsmålene dine, kan våre ingeniører ta hånd om hele produktutviklings- og testprosessen med bruk av avanserte tekniske verktøy og laboratorier. Med vår omfattende erfaring, kompetanse, kvalitet og service får du garantert suksess. Vårt mål er å ikke bare være en leverandør, vi vil bli din partner. Sammen får vi det til å skje!

Bærekraft i hvert steg.

I hele vår organisasjon etterstreber vi en kontinuerlig og helhetlig tilnærming til de krav og trender som følger miljøutfordringene.
Energieffektivisering og elektrifisering er et gjennomgående tema i nær sagt alle bransjer og i samfunnet generelt.
Dette gjør at våre produkter i økende grad supplerer og erstatter tidligere løsninger.
Fornybar elektrisk kraft tar i større grad over for fossile energikilder, og dermed også som kraftkilde for oppvarming og bevegelse.
Norske Backers løsninger og produkter for elektrisk oppvarming, får som en konsekvens av dette stadig større markeder, nye bransjer og flere bruksområder å operere på.

Vår erfaring er at eksisterende- og potensielt nye kunder, henvender seg til oss med ideér de ønsker å utvikle.

Norske Backers kompetanse er ettertraktet, enten det gjelder kunders enkeltprosjekter, eller prosesser i langvarige samarbeids og utviklingsprosjekter.

Vi deler gjerne vår erfaring for å sikre kunder et produkt som på best mulig måte samsvarer med hva de ønsker.

Jo tidligere vi kommer med i planleggingen av et prosjekt, jo bedre kan vi forstå ønsket virkemåte, definere grunnleggende driftsparametre og ta hensyn til omgivelsesmiljøet produktet skal operere i.
Slik kan vi lettere bidra til at sluttproduktet optimaliseres med tanke på teknologi-, komponent- og materialvalg, energiforbruk, temperaturkontroll og samsvar med relevante lover, forskrifter og standarder.
Riktig planlegging, beregning, konstruksjon og produksjon, gir et best mulig kostnadseffektiv produkt som sikrer god livslengde, kvalitet.
Det er lite bærekraftig å produsere noe som må byttes etter kort tid, eller kasseres, fordi feil eller mangelfulle opplysninger lå til grunn for konstruksjonen.

Vi har erfaringen og kunnskapen du trenger!

Når du inngår i et samarbeid med Norske Backer vil vi du skal føle deg trygg på at vi gjør vårt beste slik at du ender opp med et best mulig produkt i forhold til bruksområdet det skal operere i.

Det er en del ting som må avklares tidlig i planleggingsfasen for at spesifikasjonene kan optimaliseres så nært opp mot kundens ønsker som mulig.
I samarbeid med kunden må vi fastsette karakteristikken av mediet som skal varmes. Luft, gasser, væske eller faste stoffer.
Omgivelsesmiljø og temperaturforhold må også klarlegges, og det må tas stilling om det er ekstraordinære krav i forhold til lover, forskrifter og standarder.

Vi har erfaringen og kunnskapen du trenger!

Norske Backer er en del av et konsern med over 70 års erfaring fra utvikling, innovasjon og produksjon av elektriske oppvarmingsløsninger.
Vi mener derfor å ha meget god kunnskap slike produkter – vi utvikler oss stadig, og vi er kvalifiserte til å gi råd om hva som vil fungere til forskjellige bruksområder. Våre kunders utfordringer og skiftende trender i markedet er i stor grad det som driver vår utvikling framover.
Våre ambisjoner er derfor å stadig utvikle oss på en måte der vi ved hjelp av teknologi og forskning  kan optimere energieffektiviteten, bruksområdet, sikkerheten, og dermed bærekraften for våre produkter.

Det er sånn man lykkes!

I forskningen og produktutviklingen vår benyttes diverse testfasiliteter.
Dette kan være simuleringer i programvare, fysiske tester- både i egen fabrikk, og i laboratorier vi har tilgang på gjennom konsernet.
I tillegg til egen produktutvikling er det mulig å benytte disse fasilitetene og testmulighetene i prosjekter sammen med kunder når det er nødvendig.
Et utvalg av våre produkter er testet, godkjent og sertifisert i henhold til aktuelle direktiver og standarder hos eksterne leverandører og sertifiseringsorganer. Slik som Ex sertifiserte elektriske oppvarmingsprodukter til bruk i områder med risiko for eksplosjonsfare f.eks.
Testing, prøving og analyser av elektriske oppvarmingsprodukter før de settes i produksjon, vil sikre et energieffektivt produkt som best mulig samsvarer med kundens behov, myndighetskrav, og ønsket om et bærekraftig kvalitetsprodukt med lang levetid.

 

YTELSE og SPESIFIKASJONER
 • Interne tester
 • Temperaturmålinger og loggføring
 • Trykktester
 • Enklere penetranttester
 • Termografering
 • Kjølekammer (-25 °C)
 • Fuktkammer
 • Vindtunnel
 • Støytester
 • Korrosjonstester (langvarig eksponering)
 • Elektriske tester opptil 24 KV AC
 • Tester av resistans og isolasjonsmotstand
  Tester utført eksternt og prosjektbasert etter avtaler med kunde
 

DESIGN

 • Pro Engineer CREO 3D modelleringsprogram
 • AutoCAD programvare for tegning og konstruksjon
 • ElproCAD programvare for elektriske koblingsskjemaer
 • Mechanica programvare for termiske og mekaniske analyser
 • Flow EFD programvare for strømningsanalyse og termikk
 • VVD (Visual Vessel Design)
 • Røntgenutstyr

Diverse beregnings og dokumenteringsprogrammer

TREDJEPART TESTING, GODKJENNING og SERTIFISERING
Vi samarbeider bl.a. med DNV, NEMKO, VDE, KIWA og UL

 

Ideer, spesifikasjoner, forskning, utvikling og tester

– alt i én løsning!

Når vi har presentert en løsning som vi mener oppfyller kundens behov, og kravspesifikasjonene samsvarer med lover, direktiver og standarder – godkjenner kunden vårt forslag og videre forberedelser mot produksjon kan fortsette.

Norske Backer inngår i et konsern med over 30 produksjonsanlegg på fire kontinenter.

Den globale tilstedeværelsen gjør oss og våre produkter fleksible med tanke på tilpassing og optimalisering i et internasjonalt markedsspekter.
Vi etterstreber kontinuerlige forbedringer i produksjonseffektiviteten, vi har gjennomført LEAN tiltak og vi fører en aktivt tilstedeværende kvalitetspolitikk.

Vår fabrikk på Kongsvinger har god produksjonskapasitet og en organisasjon der vi har kompetente ansatte med stor omstillingsevne. Vi har også et tett og godt samarbeid med våre komponent- og materialleverandører. Dette bidrar til reduserte ledetider, rask produksjon og korte leveringstider av norskproduserte kvalitetsprodukter fra vår fabrikk, og ut til kunder og sluttprodusenter.

Norske Backer tilbyr en rekke logistikkløsninger og har en fleksibel og kundeorientert innstilling, som gjør at vi kan leve opp til våre kunders krav og behov. Når det gjelder kontrakter og avtaler, henviser vi til og følger Incoterms 2010. Vi kan også tilby kundetilpassede løsninger for pakking og levering, for å gjøre det enklere for våre kunder og påvirke miljøet så lite som mulig. Vi kan til og med tilby lagerlokaler ved behov.

Vi tar din suksess på alvor!

Trude

Navn + alder + hvor du kommer fra:

 • Trude
 • 50 år
 • Kommer fra Lørenskog, flyttet til Odalen 1980.
 

Hvor lenge har du jobbet i Norske Backer:

 • Har vært her i 3 år 17. februar.
 

Hvilken stilling har du, og hva gjør du på jobb:

 • Den er egentlig ganske lang – sentralborddame, regnskapsmedarbeider og kontormedarbeider
 • Fakturaer inn og ut er hovedsaken, bestillinger til administrativt, selskapsdame for dem som tar fem minutter pause, ellers er jeg som poteta – kan brukes til alt.

Hva liker du med jobben – trives du?

 • Ja, stortrives.
 

Hvordan fant og fikk du jobb her?

 • Gjennom Aktiv Bemanning. Var her først i 6 måneder gjennom dem fra 17. februar, og fikk deretter fast jobb fra 17. august.
 

Hvilken utdanning/bakgrunn har du:

 • Jeg har ett år på handelskolen, og kom ikke inn på andre året. Jobbet derfor i teknisk etat i et år, og kom deretter inn på andre året på handelskolen. MEN, så ble jeg gravid med tvilling, så jeg slutta på skolen. Siden har det bare vært sånn ymse arbeid før jeg kom hit.
 

Hva gjør du på fritiden? Har du noen hobbyer?

 • Jeg har Teddy, og han er hobbyen min. Ellers spinner jeg fordi jeg har meldt meg på Birken, «så det går i sikling». Også strikker jeg jo da og spiller Candy Crush.
 

En gøy og helt tilfeldig ting?

 • Hvor mange land du har besøkt?
  • Fem land
 • Hva er favorittfrukten? Favorittretten?
  • Jordbær. Lapskaus.
 • Synger du i dusjen? I bilen?
  • Ikke nå når jeg dusjer i fellesdusj, det går ikke. Men jeg synger i dusjen. Ellers synger jeg egentlig ganske mye, overalt egentlig.
 • Hva hører du på i bilen? Musikk, podcast, radio, ingenting?
  • Radio eller Spotify.

Stian

Navn + alder + hvor du kommer fra:

– Stian
– 47 år
– Kongsvinger


Hvor lenge har du jobbet i Norske Backer?

– Siden 2016 – litt over 6 år


Hvilken stilling har du, og hva gjør du på jobb?

– Salg og markedssjef

– Ansvar for salgsavdeling og salgsbudsjett.

– Har kundeansvar for de større kundeavtalene.

– Har og ansvar for markedsaktiviteter og strategier

– Sitter i ledergruppen til Norske Backer.


Hva liker du med jobben – trives du?

– Alle de spennende utfordringene som vi har rent teknisk – alltid nye skreddersydde
produkter og tankevirksomhet for å løse de unike kundenes oppvarmingsbehov.

– Stor endring i samfunnet, med fokus på digitalisering og bærekraft, noe som gjør at
man på både salgs- og markedsavdelinga må henge med på dette.

– Oppriktig interessert i å lære nye ting, noe denne jobben gir både mulighet til og krav om.

– Et godt arbeidsmiljø med gode, dyktige medarbeidere, sånn at det er kjekt å være på jobb.

– Trives du – Ja, trives veldig godt.


Hvordan fant og fikk du jobb her?

– Søkte på en selgerjobb i 2014 og var på intervju, men stillingen ble droppet grunnet
situasjonen i markedet da. I 2016 ble jeg oppringt av daværende daglig leder når jeg
sto å fiska laks i Orkla, fordi han husket meg fra 2014 og lurte på om jeg fortsatt var
interessert i jobben. Jeg kom inn igjen for å ta en prat, og fikk jobb.

– Kom inn i august 2016 som selger, og ble salgssjef litt over ett år senere.


Hvilken utdanning/bakgrunn har du:

– Gikk salg og markedsføring på videregående skole. Etter det har jeg kun jobbet med
salg. Begynte først i Ringnes, deretter gikk over til Coca Cola, så inn i Amedia, videre
til Adecco Salg hvor blant annet Norske Backer var en kunde.
Videre var jeg i Ramirent før jeg begynte her hos Norske Backer.


Hva gjør du på fritiden? Har du noen hobbyer?

– Siste året har jeg kjøpt meg ett oppussingsprosjekt, så har ikke hatt tid til noen andre hobbyer. Ellers er fluefiske hobby nummer en, jeg er glad i å være ute i naturen og sove i telt. Ellers er det litt jakt, også liker jeg å drive på i garasjen med blant annet skruing og snekring.


En gøy og helt tilfeldig ting?

Hvor mange land har du besøkt?
–  12 land.

Hva er favorittfrukten din? Favorittretten?
– Vannmelon. Svineknoke med sursøt saus.

Synger du i dusjen? I bilen?
– Ja og ja

Hva hører du på i bilen? Musikk, podcast, radio, ingenting?
– I hovedsak på radio.

Bengt

Navn + alder + hvor du kommer fra:

– Bengt
– Fortsatt 65 år
– Charlottenberg, Sverige – flyttet hit i 1980

Hvor lenge har du jobbet i Norske Backer?

– Siden 2008

Hvilken stilling har du, og hva gjør du på jobb?

– Kvalitetsleder.

– Jeg driver med teknisk dokumentasjon og jeg er industrivernleder.

– Jeg er ansvarlig for kvalitetssystemet og miljøsystemet, gjennom blant annet sertifiseringer. Jeg er ofte involvert i andre sertifiseringer, selv om ikke dette er mitt hovedansvar.

– Driver også litt med teknisk tegning.

– Jeg skriver en del instrukser, samt sammenstilling av dokumentasjonspakker i prosjektleveranser.

Hva liker du med jobben – trives du?

– Jeg liker at det er veldig uforutsigbare arbeidsdager – det dukker alltid opp nye utfordringer som må løses. Man får brukt hodet og den erfaringen man har, og man settes på prøve ganske ofte. Det passer bra for meg, fordi jeg er nysgjerrig av natur og liker utfordringer. I tillegg finnes det alltid noe å lære.

– Ja, jeg trives, og jeg kommer nok ikke til å slippe jobben med det første, selv om jeg nærmer meg pensjonsalder. Jeg synes det er kjempefint miljø her, men det finnes selvsagt noen dager hvor det er litt tyngre, men det dominerer hverdagen ikke noe særlig.

Hvordan fant og fikk du jobb her?

– Jeg jobbet i Oslo hvor jeg også arbeidet som kvalitetsleder, og pendlet mellom Oslo og Kongsvinger. Tilfeldigvis traff jeg den tidligere kvalitetslederen som jobbet i Norske Backer på bussen, som jeg allerede kjente gjennom bordtennisen. Han nevnte at han kom til å gå av med pensjon innen en viss tid, og da skjønte jeg at det fantes en åpning. Jeg sendte inn søknad før jobben ble utlyst, og fikk napp på den.

Hvilken utdanning/bakgrunn har du:

– I Sverige heter utdanningen min Gymnasium Ingeniør, og det er en fireårig teknisk utdanning.

– Har jobbet for ESSNOR Storkjøkken i over 20 år i samme lokale som Norske Backer nå holder til i. Jeg har også jobbet for Cargoscan.

Hva gjør du på fritiden? Har du noen hobbyer?

– Jeg spiller bordtennis for BTK Kobra. Jeg driver litt som trubadur hvor jeg spiller gitar og synger sammen med min samboer. Jeg har akkurat tatt opp en gammel hobby som radioamatør. Jeg driver også og maler noen bilder iblant, og har også skrevet noen historier. Kom blant annet på 1. og 2. plass i en lokal skrivekonkurranse på norsk. Jeg spiller også bass.


En gøy og helt tilfeldig ting?

Hvor mange land har du besøkt?
–  16-17 land.

Hva er favorittfrukten din? Favorittretten?
– Banan. Julemiddag med ribbe og pølse og full pakke på vinter, og om sommeren er det grilla nakkekoteletter med tilbehør.

Synger du i dusjen? I bilen?
– Synger litt i dusjen. Ja, synger vertfall i bilen.

Hva hører du på i bilen? Musikk, podcast, radio, ingenting?
– Helst Radio Vinyl på radio, men alt etter humør.