I ukene 28-31 har vi stengt grunnet sommerferieavvikling. Ønsker dere en riktig god sommer!

+47 62 82 88 28 | marked@norskebacker.no |

Rekordår tross turbulente tider

Norsk Backer AS har hatt rekordomsetning i det ellers så turbulente året 2023. Salgs- og markedssjef Stian Gundersen forteller om økende etterspørsel etter de avanserte og grønne oppvarmingsløsningene, og regner med at veksten vil fortsette i overskuelig fremtid.

 -Vi merker de urolige tidene, vi også. Det er ikke enkelt å drive eksakt og kortsiktig planlegging for tiden. Etter invasjonen i Ukraina stoppet for eksempel alt opp en måneds tid før det tok seg opp igjen. Men vi leverer produkter og løsninger som er viktige for den grønne omstillingen både her hjemme og i utlandet, så vi er i en god posisjon i forhold til videre vekst, sier Stian Gundersen.

 

Viktig for den grønne omstillingen

Norske Backer AS har i en årrekke vært kjent for å levere markedsledende og skreddersydde løsninger for elektrisk oppvarming. Bedriften er ISO-sertifisert etter kvalitet og miljø, samt jobber etter en ambisiøs bærekraftstrategi, og har blant annet utviklet tjenesten Backer Switch for å hjelpe andre virksomheter med overgangen fra fossile til elektriske oppvarmingsløsninger.

-Våre produkter er en viktig del av den grønne omstillingen som det stilles stadig strengere krav til både her hjemme og i store deler av den verden.

 

Noen har hatt nedgang, andre har hatt oppgang

Det meste har gått etter planen for Stian Gundersen og kollegene hans i Norske Backer AS i det turbulente året 2023, men ikke alt. Som salgs- og markedssjefen uttrykker det: «En del kunder og bransjer har hatt nedgang i løpet av året mens andre har hatt oppgang».

-Særlig den tradisjonelle energisektoren har hatt et solid oppsving de siste årene som følge av krigen i Ukraina og det tidvis store underskuddet på gass i flere europeiske land. Situasjonen har ført til en gjensatsing på olje og gass. Vi leverer nå miljøvennlige og bærekraftige løsninger til olje- og gassvirksomheter som oppgraderer produksjonsanleggene sine, og det er også stor etterspørsel etter produktene våre blant underleverandører til norske energiprodusenter. Ettersom energi er en knapphetsfaktor i store deler av verden, tror vi at denne utviklingen vil vedvare i mange år fremover, sier Gundersen, og forteller at Norske Backer AS nær sagt hele tiden har forespørsler fra produsenter som har satt den grønne omstillingen i bero i påvente av bedre og sikrere strømforsyning.

 

Strøm er en knapphetsfaktor

I løpet av kort tid har elektrisk strøm blitt en knapphetsfaktor, særlig innenfor prosessindustrien, som krever store mengder energi.

-Det er rett og slett ikke strøm nok til alle produksjonsbedrifter som ønsker å bytte ut fossile oppvarmingsløsninger med et elektrisk og miljøvennlig alternativ. Det har vært en stor grad av usikkerhet i flere år når det gjelder strømforsyningen. Dette gjør at mange har kommet litt bakpå i den grønne omstillingen. Vi har flere store prosjekter som er satt på vent inntil situasjonen løser seg. Det tror vi kommer til å skje gradvis, så vi dimensjonerer oss for større etterspørsel og videre vekst i årene som kommer, sier Stian Gundersen.