I ukene 28-31 har vi stengt grunnet sommerferieavvikling. Ønsker dere en riktig god sommer!

+47 62 82 88 28 | marked@norskebacker.no |
ISO-ansvarlige

Stafettpinnen overleveres: ISO 9001 og 14001 i fokus når nye ledere tar over

Norske Backer har lenge vært opptatt av kvalitet og miljø, noe som gjenspeiles i våre sertifiseringer. Allerede i 1995 ble vi sertifisert i henhold til ISO 9001, og i 2015 fulgte vi opp med sertifisering i henhold til ISO 14001. Disse ISO-standardene danner grunnlaget for våre ledelsessystemer innen kvalitet og miljø, og de bidrar til at vi leverer produkter og tjenester av høy kvalitet samtidig som vi tar hensyn til miljøet.

ISO 9001-standarden setter strenge krav til våre interne prosesser, fra kvaliteten på produktene til arbeidsmiljø, sikkerhet og kundebehandling. Det er essensielt for oss å ha gode, dokumenterte rutiner som sikrer en høy standard på alle områder. På samme måte sørger ISO 14001 for at vi har full kontroll over hvordan vår virksomhet påvirker miljøet. Begge standardene krever at vi jobber kontinuerlig med forbedring, og dette er en prosess vi tar på største alvor.

Som internasjonale standarder er ISO 9001 og ISO 14001 anerkjent over hele verden, og flere av våre kunder stiller krav om at vi må være sertifisert. Sertifikatene er gyldige i tre år, men vi gjennomgår årlige revisjoner for å sikre at vi oppfyller alle kravene. Hvert tredje år gjennomføres en re-sertifisering, som er en grundigere gjennomgang enn de årlige oppfølgingsrevisjonene. Vår akkrediterte tredjepart, Nemko, står for disse revisjonene. I august i år besto vi en slik re-sertifisering for ISO 14001, noe som betyr at vi er sertifisert i ytterligere tre år.

I tillegg til ISO 9001 og ISO 14001, har vi flere andre sertifiseringer. Vi er sertifisert til å produsere produkter med for eksempel Ex-, VDE-, UL- og Nemko-sertifisering. Disse sertifiseringene blir alle reviderte av ulike tredjeparter og vi er derfor godt vant med å ha revisorer på besøk. Alle ansatte har et ansvar for at relevante rutiner følges, men kvalitets- og miljøleders oppgave å kontrollere at det blir gjort. Dette innebærer blant annet å utføre internrevisjoner, følge opp avvik og reklamasjoner, samt rapportere til ledelsen, konsernet, kunder og andre interessenter.

Hos Norske Backer er vi stolte av våre sertifiseringer og det arbeidet vi legger ned for å opprettholde dem. Dette er en del av vår forpliktelse til å levere produkter av høy kvalitet på en miljøbevisst måte, og vi ser frem til å fortsette dette arbeidet i årene som kommer.

Kvalitets- og miljøleder går av med pensjon

Etter mange år med imponerende innsats har vår dyktige kvalitets- og miljøleder, Bengt, besluttet å trappe ned og skal etter hvert gå av med pensjon. Bengt har vært en uvurderlig del av Norske Backer siden juni 2008, da han tok over som kvalitetsleder etter sin forgjenger. Gjennom årene har Bengt spilt en nøkkelrolle i å sikre at våre høye standarder for kvalitet og miljøvern har blitt opprettholdt.

Bengt beskriver selv jobben slik: «Jeg begynte på Norske Backer i juni 2008 da jeg overtok kvalitetslederstillingen etter forrige leder som da gikk av med pensjon. Det er en jobb som gir godt innblikk i nesten alle funksjoner i bedriften og god kontakt med de aller fleste av våre gode medarbeidere.»

Hans brede innsikt og erfaring har vært avgjørende for å utvikle våre interne prosesser og opprettholde våre mange sertifiseringer. Nå som Bengt snart går av med pensjon, vil stafettpinnen bli sendt videre til Tommy og Oda, som sammen skal føre arbeidet hans videre.

Vi takker Bengt for hans enestående innsats gjennom årene og ønsker ham en velfortjent og hyggelig pensjonisttilværelse når den tid kommer. Samtidig ser vi frem til å se hvordan Tommy og Oda vil videreføre og bygge på det solide fundamentet Bengt har lagt.

Påtroppende kvalitet- og miljøleder overtar ansvaret for ISO-sertifiseringene

Selv om vår kjære kvalitets- og miljøleder Bengt snart skal tre inn i pensjonisttilværelsen, er vi trygge på at stafettpinnen overleveres til gode hender. Tommy, som har over 20 års erfaring fra produksjonen i Norske Backer, gleder seg til å ta over ansvaret for blant annet ISO 9001, HMS og kjemikaliehåndtering. – Jeg ser på det som en spennende utfordring å overta etter Bengt, og jeg føler meg heldig som har hatt en så kunnskapsrik og hyggelig læremester, sier Tommy. Tommy ser frem til å jobbe med de ulike prosessene i bedriften og videreføre det solide arbeidet Bengt har gjort.

Tommy vil også samarbeide tett med vår bærekraftsleder og markedskoordinator Oda om ISO 14001-sertifiseringen. Oda deler Tommys entusiasme og understreker hvor heldige de er som får videreføre arbeidet etter en så erfaren og dyktig leder som Bengt. Med denne sterke overgangen, ser vi frem til å videreføre vårt arbeid med kvalitet, miljø og bærekraft på en trygg og kompetent måte.

Vil du lese mer om vårt arbeid? Se her!

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!